Kan jouw auto Castrol 5w40 gebruiken?

mercedes olie

Wanneer je een auto nieuw bij de dealer haalt, dan hoef je zelf in de meeste gevallen niet meer om te kijken naar de motorolie van de auto. Deze zit namelijk in de meeste gevallen wel goed en wordt anders met de onderhoudsbeurten bijgevuld. Wanneer je een tweedehands auto haalt kan dit wel anders zijn en moet je wellicht vaker naar de olie gaan kijken. Zo kan het zijn dat je Mercedes een keer goede nieuwe Mercedes olie nodig heeft. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld Castrol 5w40 gebruikt voor je auto aangezien een olie zoals deze voor meerdere auto’s goed inzetbaar is.

Castrol Edge 5w30
Car oil is pouring into the engine close up. pouring new oil into the engine. automobile engine oil change. vehicle maintenance concept

Juiste olie

Als je een auto hebt, dan is de kans groot dat je hier trots op bent en je deze altijd in goede staat wilt hebben. Het is dan goed om bijvoorbeeld de juiste motorolie te gebruiken zoals bijvoorbeeld Castrol 5w40 of wanneer je een Mercedes hebt Mercedes olie. Veel automerken hebben hun eigen olie omdat dit het beste is voor de motor. Alhoewel je motor op veel verschillende olies kan rijden is dit niet het beste. Zo kan je erachter komen dat je auto steeds meer olie nodig heeft en bijvoorbeeld meer brandstof verbruikt dan dat hij eerst deed. Kijk dus altijd goed wat je in je auto stopt en zeker weet dat je de juiste producten gebruikt.

Laat je informeren!

Het is duidelijk wanneer je een Mercedes hebt dat je hier ook Mercedes olie in stopt. Wanneer je een auto hebt van een ander merk die geen eigen olie heeft, dan wordt er aangeraden om je te laten informeren door het internet of je monteur. Op deze manier weet je altijd zeker dat je de juiste olie haalt en of je bijvoorbeeld Castrol 5w40 of een andere olie moet gebruiken.