Begin goed met de nieuwe Head padel racket!

Head padel racket

Ben je van plan om binnenkort te gaan beginnen met padel? Dan ben je vast niet de enigste die dit wilt gaan doen. Dit razend populaire spel is enorm snel aan het groeien en steeds meer mensen gaan het spelen. Wanneer je iemand bent die niet een keer padel wilt spelen om het uit te gaan proberen, dan is het een goed idee om direct je eigen padel racket aan te schaffen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor de Head padel racket wanneer je iemand bent die graag met zijn kracht speelt. Met een racket zoals deze kan je het beste spelen wanneer je iemand bent die de speelstijl heeft waarbij die graag met kracht speelt.

Padel racket

Padel

Wanneer je nog niet zo goed weet wat padel is en je dit graag wilt weten, dan kan je snel weten hoe en wat je moet doen. Bij padel gebruik je een padel racket die op die van een squashracket lijkt. Zo heb je bijvoorbeeld de Head padel racket waarbij er ook gaten in het racket zitten. Je speelt vervolgens twee tegen twee op een klein veld van 10 bij 20 meter. Dit veld is omringd door bijvoorbeeld een hekwerk of glas. De bal mag bij elke slag een keer op de grond en tegen het glas aankomen. Wanneer dit niet lukt of de bal stuitert te vaak, dan krijgt de tegenstander een punt.

Speciaal racket

Het kan uiteraard zo zijn dat je jezelf afvraagt, waarom heb ik een speciaal padel racket nodig? Dit is een goede vraag aangezien je in theorie ook een tennis of squash racket kunt gebruiken. Toch is het noodzakelijk dat je een racket zoals bijvoorbeeld de Head padel racket gebruikt. Deze rackets zijn namelijk speciaal voor padel gemaakt en zijn een stuk kleiner dan andere rackets en dit heb je echt nodig in een kooi zoals bij padel.

Wat past bij jou?

Je kunt bij padel een grote progressie in je spel maken wanneer je gebruik maakt van een padel racket die bij je past. Zo wordt het voor spelers die met kracht spelen vooral aangeraden om met bijvoorbeeld de Head padel racket te spelen. Hiernaast heb je bijvoorbeeld ook rackets die volledig aansluiten op het comfort van het spel. Dit zijn dan rackets die erg licht zijn gemaakt en makkelijk te gebruiken zijn. Het is dus belangrijk om te weten hoe je een beetje speelt en wanneer je dit weet. Dan kan je snel een beslissing maken over welk racket het beste bij je past.

Laat je informeren

Op het moment dat je niet zo goed weet wat je moet doen met je padel racket, maar je wel op zoek bent naar een nieuwe zoals bijvoorbeeld de Head padel racket. Dan is het een goed idee om je te laten informeren door bijvoorbeeld iemand die het al jaren speelt. Deze mensen hebben in de meeste gevallen er veel verstand van en weten dan ook precies wat je nodig hebt. Laat je dus goed informeren voordat je een keuze gaat maken!